Здравейте
Имам запитване дали някой се е сблъсквал с подобен проблем.
Бях потребител на един от мобилните оператори, след което решавам да прекратя договора, който и без това изтича на определена дата в рамките на 1 месец. След като се свързах с тях, посочиха ми начина, по който процедирам за прекратяване на договорените взаимоотношения, се стига до следния казус. Изпратил съм писмо, в което показвам намеренията ми да се прекрати договора след изтичането на същия този договор, според който ако не придевя желание за прекратяване се продължава автоматично в безсрочен срок. След всичко което направих, писане на писма, обаждания и други мерки, които бях взел предварително, имах сигнал в продължение на 5 месеца повече, но проблема е в това, че в момента изискват от мен да платя месечните такси за времето от края на договора до момента, в който прекратиха договора след известно време, след няколко месеца разговори със служители на въпросния мобилен оператор. Моя въпрос към вас е, имам ли възможност да търся моите права в този случай или просто трябва да си платя сметките, които ме задължават?
Поздрави към всички и предварително благодаря за отделеното време и помощ
- Дата и час: 02 Дек 2024, 19:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на договор
Ситуацията е ужасна, но все пак имате право да търсите правата си.
Поне в едно отношение, считам че договорът е прекратен с предизвестие. Има тънък момент, че не може да се прекратява предварително договор, с така фиксирана дата и операторите го използват някак си. Има някаква тънкост, но си мисля, че е много йезуитска, в смисъл трябва да прекратиш договора на точно определен ден.
Поне в едно отношение, считам че договорът е прекратен с предизвестие. Има тънък момент, че не може да се прекратява предварително договор, с така фиксирана дата и операторите го използват някак си. Има някаква тънкост, но си мисля, че е много йезуитска, в смисъл трябва да прекратиш договора на точно определен ден.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Прекратяване на договор
Благодаря за отговора.
Искам да внеса малко пояснение, договора изтече, бях взел предварителни мерки за прекратяването, получих отговор в който трябва да платя месечната такса и за следващия месец след прекратяване на договора, готово платено, не дори и след този месец отново ново писмо трябва да платите за още един месец добре и това направих, обаче така и така сигнала продължава, и последвали нови писма за желание за прекратяване така 5 месеца, за които сега съм задължен да ги платя според мобилния оператор.
Искам да внеса малко пояснение, договора изтече, бях взел предварителни мерки за прекратяването, получих отговор в който трябва да платя месечната такса и за следващия месец след прекратяване на договора, готово платено, не дори и след този месец отново ново писмо трябва да платите за още един месец добре и това направих, обаче така и така сигнала продължава, и последвали нови писма за желание за прекратяване така 5 месеца, за които сега съм задължен да ги платя според мобилния оператор.
- euroboy
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|