Казусът е следният:
Подаване на Заявление за отказване от мобилни услуги с депозиране на неустойка. Операторът отказва прекратяване на услугата и пренасочва парите от неустойката за покриване на авансови месечни вноски. Редно ли е едностранно да се разпореди така с парите ми, при положение, че съм ги дала (наредила) за точно определено нещо. В момента търся да открия в Закона за паричните преводи, член, с който мога да си потърся правата. Моля, помогнете!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 19:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неустойка по договор с мобилен оператор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Последна промяна zmejbs на 21 Мар 2010, 09:28, променена общо 1 път
- zmejbs
- Нов потребител
Re: Неправомерно платежно нареждане
Привет,
Май, както е тръгнало, във форума ще се събере група за един колективен иск с-щу монополистите оператори
Тук в „Лекса” се вихрят една две теми с тази насоченост близка до Вашето питане.
Например: viewtopic.php?f=17&t=40545&st=0&sk=t&sd=a&start=20
Май, както е тръгнало, във форума ще се събере група за един колективен иск с-щу монополистите оператори
Тук в „Лекса” се вихрят една две теми с тази насоченост близка до Вашето питане.
Например: viewtopic.php?f=17&t=40545&st=0&sk=t&sd=a&start=20
- nikodim77
- Активен потребител
Ето ситуацията в по-пълен вариант: Решавам да прекратя договорът с Глобул, отивам в най-близкия клон и попълвам Заявление за прекратяване. Обясняват ми, че трябва да заплатя неустойка по договора (100лв.) + дължимите такси до момента. Заплатих всичко, което ми казаха, след няколко дена получавам обаждане от Операторът, че дължа още някъде към 2-3 лв. за цялостно спиране на услугата без да ми обяснят за получилата се разлика. Измина известно време и получавам в писмо, в което ме уведомяват, че дължа 153 лв. на Глобул и че съм дадена на фирмата, която се занимава със вземанията и тя от своя страна ми праща писмо, в което ме уведомява до определен срок да заплатя сумата, в противен случай ме дават на прокурор. От развилата се кореспонденция между мен и Операторът става ясно, че заради непълното заплащане, парите от неустойката са погасили, авансово, месечни вноски и след като са изтекли още 3 месеца, в които не съм заплащала са готови да ме подведат под отговорност. Прочетох им общите условия и там наистина е записано, че при непълно заплащане на някоя сметка могат да не прекратят договора, но никъде не е записано, че може да се разпореждат с парите ти както сметнат за добре. Получава се така, че заплащам за дадена услуга (Подадено Заявление с наредена сумата за неустойка), а Глобул (едностранно) решават от Тяхна страна и за моя сметка да предоставят друга –( изразходване на сумата от неустойката 100 лв, да наблъскат 3 месеца неплатени такси и да те съдят след това да ги заплатиш заедно с лихвите). Нормално ли е това?
- zmejbs
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|