начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Особен момент при изключване на съдружник от ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Особен момент при изключване на съдружник от ООД

Мнениеот ekzorsist » 08 Мар 2010, 22:05

Как да процедирам при изключване на съдружник от ООД и несъгласие от негова страна да прехвърли дяловете си ? Може ли по силата на решение на извънредно общо събрание дяловете на изключения съдружник да преминат върху останалите съдружници, без сключване на договор за прехвърляне на дяловете? Достатъчно ли е отразяване в решението, че дяловете преминават върху съдружниците и се осребряват? Как ще стане изплащането на осребрените дялове на изключения съдружник? Трябва ли да бъде нотариално заверен актуализираният дружествен договор с тази промяна? Предварително благодаря на отзовалите се.
ekzorsist
Младши потребител

Re: Особен момент при изключване на съдружник от ООД

Мнениеот lexter » 09 Мар 2010, 03:30

тук, ще ме извините, но пестите пари за юридическа консултация...
lexter
Потребител

Мнениеот ekzorsist » 09 Мар 2010, 13:25

по скоро съм млад колега хвърлил се в дълбокото :mrgreen:
ekzorsist
Младши потребител

Мнениеот lexter » 09 Мар 2010, 13:28

два съвета от мен, макар и да не сте ги искали:
1) пишете във форумa за юристи
2) включете си ЛС, за да може някой, ако има желание, да ви сподели някои неща на private :)

Успешен ден!
lexter
Потребител

Мнениеот ekzorsist » 09 Мар 2010, 13:34

Вчера изпратих писмо на упоменатия имейл за парола, но още не съм получил такава. Чудя се дали не трябваше да напиша мотивирано искане, или пък трябваше да приложа сканирана диплома. :mrgreen: Успешен ден и на Вас!
ekzorsist
Младши потребител

Мнениеот elica1204 » 09 Мар 2010, 13:36

За да изключите съдружник, трябва да имате сериозна и основат.причина по членовете на Учр.Дог. При условие, че изключването е вече регистрирано в Агенцията, но ОС решавате как да разпределите дяловете и кой от останалите съдружници колко ще плати. Не забравяйте да актуализирате стойността на дяловете към момента на регистрираното изключване. Решенията на ОС за сумата и начина на изплащане, изпращате с обратна разписка. Ако не се появи никой, нотариална покана + пощенски запис.
elica1204
Нов потребител

Мнениеот ekzorsist » 09 Мар 2010, 21:25

Благодаря за отговорите. Рових и мисля, че ЛС са включени, никога не съм ги изключвал.
ekzorsist
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 10 Мар 2010, 09:52

Колега, само да Ви обърна внимание, че ЛС по подразбиране са изключени, т.е. ако никога не сте ги изключвал, са си изключени. Проверете пак дали не сте ги включвал някога :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ekzorsist » 10 Мар 2010, 11:10

имам няколко входящи от 2008 и възможност както виждам, и аз да пиша на някого. по това съдя, че може би съм ги включил някога. по интересното е защо не получавам парола за форума за юристи. заради немотивираното ми писмо ли? :)
ekzorsist
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 10 Мар 2010, 11:22

Това "някога" беше преди да се извършат известни реформи в сайта, включително и исканата парола. Това, че можете да пишете, не променя нещата. Затова просто проверете дали ЛС са включени сега.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ekzorsist » 10 Мар 2010, 16:19

прав сте. отново благодаря. сега вече ги включих. по нататък ще пиша дали съм успял в начинанието. :|
ekzorsist
Младши потребител

Назад към Търговско право