начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Продажба дял и изключване съдружник

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба дял и изключване съдружник

Мнениеот did80 » 09 Мар 2010, 12:58

Здравейте,бих искала да ви помоля да ми кажете правилно ли разсъждавам за последователността на действията при продажба на др.дял и последващо изключване на 1-вия съдружник:
ООД с 3-ма съдружници,скоро беше приет третия.Първият от старите съдружници решава да си продаде дяла на най-новия и да излезе от дружеството.Но 2-мата стари съдружници при учредяването не са си внесли целия капитал.
1.ОС за внасяне на остатъка от дяловете в банката.Подписано от 3-мата.
2.Договор за пок-продажба на целия дял в брой от 1 на 3 съдружник ,който е и управител.
3.Ново извънредно ОС вече от двамата останали(2 и 3(управител)),при което взимат решение за прехвърляне дяла от 1 на 3,на база Дог.за пок-продажба и освобождаване на съдружник 1.Приемане на нов Др.дог от 2 и 3.
4.Подготвяне на А4,декл.чл.13 ал.4 и вписване на промяната в ТР.
Благодаря предварително на всички, които биха изказали мненние дали е правилно разсъждението ми или ако е неправилно биха ме коригирали.
did80
Нов потребител

Re: Продажба дял и изключване съдружник

Мнениеот elica1204 » 09 Мар 2010, 13:40

ПРОДАЖБА на дял и изключване на съдружник са различни процедури. Продажбата си е продажба, при изключване, ОС решава какво как и колко !
elica1204
Нов потребител

Re: Продажба дял и изключване съдружник

Мнениеот did80 » 09 Мар 2010, 14:46

Сигурно не съм се изразила правилно,че е "изключване",по скоро "освобождаване",или някакъв по точен термин ,но така или иначе като си продадеш всичките дялове няма как да не те освободят от дружеството,нали?
did80
Нов потребител

Назад към Търговско право