начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Доходи от онлайн магазин

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Доходи от онлайн магазин

Мнениеот mindfields » 14 Ное 2021, 21:40

Здравейте колеги,
От около година се занимавам с онлайн търговия в ибей.ком като постъпилите суми ( оборот) към българската ми сметка са около 150 000 лв. Нямам суми, които надвишават 5000€ или 10000 лв като дневно постъпление. Възможно ли е да ми бъде направена ревизия?
Благодаря.
mindfields
Нов потребител

Re: Доходи от онлайн магазин

Мнениеот svegrigorov » 15 Ное 2021, 10:00

Да, въпрос на време е.
svegrigorov
Потребител

Мнениеот errant_lawyer » 15 Ное 2021, 22:54

Здравейте,

съгласен съм с преходния коментар - сумите са доста високи и рано или късно ще привлекат внимание.
В допълнение ще кажа, че може да имате и проблеми от друго естество, защото чрез недекларирането (най-общо казано) сте извършили престъпление по чл. 255 НК.
errant_lawyer
Потребител

Мнениеот mindfields » 16 Ное 2021, 20:21

Благодаря за отговора.
Какви стъпки да предприема?
Как следва да декларирам доходите като физическо лице или като юридическо по ДДС?
mindfields
Нов потребител

Назад към Данъчно право