начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Ще бъда ли здравно осигурен, ако ме осигуряват на 4 часа?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ще бъда ли здравно осигурен, ако ме осигуряват на 4 часа?

Мнениеот atkinson » 01 Авг 2008, 16:11

Също така искам да запитам, ако работя в две фирми, в едната от които ме осигуряват на 8 часов работен ден, а в другата на 4 - какви ще бъдат последствията? В смисъл коя от двете фирми ще накажат и с какво? И кога следва наказание - при внезапна проверка или това, че работя по 12 часа на ден ще "лъсне" веднага? А и фирма "B" какво е виновна, че не съм я информирал, че работя и във фирма "А", където ме осгуряват на 8 часа?
atkinson
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 02 Авг 2008, 11:11

На въпроса - имате си осигуровките. А този за четиричасов договор първата фирма не знае ли? Имайте предвид, че данъчните веднага ще кажат на втория ви работодател, че работите на друго място. В смисъл ще кажат на счетоводителя, че работите на друго място, като отиде да обявява този трудов договор за сключен
prnedev
Активен потребител

Мнениеот atkinson » 02 Авг 2008, 11:22

prnedev написа:На въпроса - имате си осигуровките. А този за четиричасов договор първата фирма не знае ли? Имайте предвид, че данъчните веднага ще кажат на втория ви работодател, че работите на друго място. В смисъл ще кажат на счетоводителя, че работите на друго място, като отиде да обявява този трудов договор за сключен

Ще обесня по-нагледно въпроса.

В момента работя във фирма "А" на 8 часов трудов договор. Тази седмица отидох във фирма "Б", където ме одобриха и към момента работя без договор, но шефа ми иска в най-скоро време да озаконим нещата (демек да сключа договор). Аз съм го информирал, че вече работя за фирма "А" на 8 часов трудов договор и ми каза, че трябва договора ми с фирма "А" да се промени на 4 часа, в противен случай ще се съберат по 12 часа работа на ден, което е нарушение. Та интересува ме, ако си бях премълчал, че работя и на друго място на 8 часов трудов договор какво щеше да стане? Също така ме интересува по кой член ще има нарушение, ако ми се събират по 12 часа работа на ден (събота и неделя са ми почивни дни).
atkinson
Нов потребител

Мнениеот rts » 02 Авг 2008, 14:16

Възможно е нещата да се оформят и без Вие или някоя от фирмите да сте в нарушение - обърнете се към юриста на някоя от фирмите.
Не се сърдете, че не Ви отговарям подробно, но не е толкова просто и зависи много неща ... Желания от Вас отговор би изглеждал като монография - 1. ако ...., то е необходимо: .... ; 2. ако .... и т.н.
rts
Активен потребител

Мнениеот atkinson » 02 Авг 2008, 14:30

Е то от фирма "Б" ми казаха, че са проучили въпроса и няма как да съм в едната фирма 8 часа а в другата 4, защото се събират 12 часа и няма да имам 12 часа почивка, която се изисква от закона. Попитах дали не може двете смени да са залепени, т.е. във фирма "А" примерно да съм от 8 до 16, а във фирма "Б" да съм от 16 до 20, ама така пък излиза, че едва ли не се телепортирам от едното работно място на другото.
atkinson
Нов потребител

Мнениеот schussy » 03 Авг 2008, 22:29

Здравей! Надявам се, че ще ти дам идея :http://www.bgstuff.net/content/view/3676/457/.
Надявам се да ти помогне! :lol:
schussy
Нов потребител

Назад към Данъчно право