начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Откраднат автомобил - въпрос за данъци

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откраднат автомобил - въпрос за данъци

Мнениеот atanaspavlov2 » 16 Яну 2015, 17:47

Здравейте, преди 2,5 години си закупих автомобил, които съм забравил да зачисля в данъчното, 6 месеца след покупката ми бе откраднат, но от каското не ми казаха, че трябва да си го сваля от КАТ и Данъчното и сега ми се водят данъци за тези 2,5години, питането ми е дали има начин да заплатя данъците само за времето, в което съм го карал, тоест до момента на кражбата или ще трябва да отида и да си ги платя всичките данъци ? Благодаря Ви предварително !
atanaspavlov2
Нов потребител

Re: Откраднат автомобил - въпрос за данъци

Мнениеот jimi66 » 16 Яну 2015, 18:00

Спират да се начисляват данъци от датата на отписване от данъчното. Отпиши го и чакай да мине давността.
jimi66
Младши потребител

Мнениеот atanaspavlov2 » 16 Яну 2015, 18:03

Има ли вариант с някаква молба или единствения вариант е по давност ?
atanaspavlov2
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 17 Яну 2015, 02:08

Удостоверение от РУП, че автомобилът след кражбата (точна дата - ден, месец, година; № на образувано ДП и № на прокуратурата) не е намерен.
Това е.
(Биха могли да поискат такова и от съответната прокуратура, но е малко вероятно.)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ivodam » 23 Апр 2015, 16:30

atanaspavlov2 написа:Здравейте, преди 2,5 години си закупих автомобил, които съм забравил да зачисля в данъчното, 6 месеца след покупката ми бе откраднат, но от каското не ми казаха, че трябва да си го сваля от КАТ и Данъчното и сега ми се водят данъци за тези 2,5години, питането ми е дали има начин да заплатя данъците само за времето, в което съм го карал, тоест до момента на кражбата или ще трябва да отида и да си ги платя всичките данъци ? Благодаря Ви предварително !

Странно, обикновено застрахователите не дават пари по тотална щета, без да им отнесеш бележка, че колата е дерегистрирана. Виж за общината трябва при всяко положение да си отидеш да я отпишеш, с надупчен от КАТ талон и надпис, че е свалена колата от регистрация.
ivodam
Потребител

Мнениеот doc03 » 23 Апр 2015, 22:19

Това не е вярно.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот law_master » 30 Апр 2015, 23:49

doc03 написа:Това не е вярно.

+1.

А и при кражба нямаш тотална щета. Налице е пълна загуба поради кражба. Тотала по необходимост (аргумент от 193[4] КЗ) изисква МПС да е налично :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Данъчно право