начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Въпрос за данъчни облекчения при ипотечен кредит

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за данъчни облекчения при ипотечен кредит

Мнениеот lloosstt » 05 Яну 2010, 10:25

Ипотечният кредит е на името на жена ми, взет е преди 3 г., вече бяхме женени, жилището е закупено през брака, но това е втори ипотечен кредит на същото жилище(т.е. този кредит не е за закупуването му), първия е изплатен - не знам дали има значение.
В същото време аз лично в края на октомври 2009 г. придобих по наследство жилище в друг град(цяло, няма други наследници).
Попадам ли в графата, че не е единствено жилище за семейството?
Т.е. мога или не мога да използвам облекченията?
Благодаря предварително.
lloosstt
Нов потребител

Re: Въпрос за данъчни облекчения при ипотечен кредит

Мнениеот exhatoh » 05 Яну 2010, 15:18

До колкото аз разбрах - става въпрос за облекчения при закупуване на първо жилище за семейството, което ми говори, че условието е при кредит за покупка на имот, а не при ипотечен и потребителски с обезпечение /както май се получава при вас/ ! Това, че е първо жилище, го разбирам и като единствено за семейството. Имаше и други условия за възраст на единия от съпрузите и т.н., но май не ви касаят тези облекчения, което не пречи да попитате в НАП.
exhatoh
Младши потребител

Re: Въпрос за данъчни облекчения при ипотечен кредит

Мнениеот everlon » 07 Яну 2010, 13:01

lloosstt написа:Ипотечният кредит е на името на жена ми, взет е преди 3 г., вече бяхме женени, жилището е закупено през брака, но това е втори ипотечен кредит на същото жилище(т.е. този кредит не е за закупуването му), първия е изплатен - не знам дали има значение.
В същото време аз лично в края на октомври 2009 г. придобих по наследство жилище в друг град(цяло, няма други наследници).
Попадам ли в графата, че не е единствено жилище за семейството?
Т.е. мога или не мога да използвам облекченията?
Благодаря предварително.

Търсиш под вола теле .
everlon
Нов потребител

Назад към Данъчно право