Здравейте,позволявам си да задам този въпрос в качеството си на работник в фирма, която искам да напусна по причини от здравословен характер и други свързани главно възрастните ми родители. Желанието ми е след като прекратим трудовият договор,да бъда поне една година на трудовата борса с максималното обезщетение, според осигурителният ми принос който имам ,в предвид повече от 35 годишният ми трудов и осигурителен стаж.Въпросът ми е:
Ако успея да договоря с работодателя ми да ме преназначи на срочен трудов договор и след изтичането му да ме освободи по чл. 325, ал. 1, т. 3. Какъв ще бъде срокът на ползване и размерът на обезщетението от борсата - спрямо доходите които съм получавал или минималното възнаграждение за 4 месеца по 9 лева на ден.
Ще ви бъда безкрайно признателен, ако ми отговорите или ми дадете някакъв друг съвет как да постъпя.
Благодаря,Ви предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 05:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Освобождаване чл. 325, ал. 1, т. 3 срок и размер обезщетение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Освобождаване чл. 325, ал. 1, т. 3 срок и размер обезщет
По описания начин, за период от 12 месеца, ще получаваш 60% от месечното си възнаграждение.
- svegrigorov
- Потребител
В момента си на безсрочен договор, трябва да е срочен, за да те освободят по чл. 325, ал. 1, т. 3 от КТ. С допълнително споразумение трябва да измените срока на договора.
- svegrigorov
- Потребител
Благодаря, Ви отново, възнамерявам да се вслушам в съвета Ви и да се опитам да го договоря.
- valeri_999
- Младши потребител
valeri_999 написа:Благодаря, Ви отново, възнамерявам да се вслушам в съвета Ви и да се опитам да го договоря.
Здравейте отново, дано не стана много досаден и нахален с въпросите си, но се надявам на разбиране от ваша страна.
Гн Григоров, бихте ли ми пояснили как да се обърна към директора на фирмата в смисъл устно или писмено. И ако трябва да заявя желанието си писмено, да ме посъветвате как да формулирам желанието си за промяна на безсрочният ми трудов договор, в договор с определен срок така че след неговото изстичане да бъде прекратен по чл. 325,ал.1,т.3 вследствие на което да може да се регистрирам като безработен и да ползвам в едногодишен срок право на обезщетение в размер на 60% от брутната ми заплата.
Моля Ви за разбиране и съдействие просто търся начин как да напусна за да мога да до гледам родителите си и поне една година поне да може да ползвам някакви средства които съм си заслужил за повече от 34 годишният си трудов стаж. Благодаря Ви предварително
- valeri_999
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|