начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Как да постъпя в конкретния случай, моля за малко помощ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да постъпя в конкретния случай, моля за малко помощ

Мнениеот cologne1 » 29 Яну 2013, 22:48

Здравейте,

Много моля да ми помогнете в един трудовоправен казус. Ето каква е ситуацията:
От януари 2006 работя в една фирма. Работата изключително много ми харесва, заплащането също!
През миналата година май 2012 тази фирма създаде дъщерна организация и при мен се направиха два договора с два работодателя
договор 1 (с първата фрима) за 2 часа дневно и 1400 лева възнаграждение
договор 2 (с новата фирма) за 8 часа дневно и 900 лева

Сега след 7 години имаме някакви пререкания с ръководството и решихме да се разделим. Те твърдяха, че най-добрия възможен вариант за мен е "взаимно съгласие". Това разбира се не е най-добрия вариант за мен (имайки предвид факта, че при вазимно съгласие, обезщетението е минимално и е само за 4 месеца)

Последното, което предлагат е: прекратяване по взаимно съгласие на Договор 2(с новата фирма и по-малката сума) и след няколко дни съкръщение от другата фирма (договор 1).
Въпросът ми е в този вариант (четох че обезщетението при съкращение е 60% от осигурителния доход за последните 18 месеца) ще се гледа ли и осигурителния доход от договор 2 или само този от договор 1? И в двете фирми съм осигурявана на реалните ми доходи.

Много благодаря!
cologne1
Нов потребител

Назад към Трудово право