начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Специализирани наказателни съдилища - за и против.

Дискусии на тема съдебната власт в България

Специализирани наказателни съдилища - за и против

ЗА
14
22%
Против
49
78%

Общо гласове : 63

Re: Специализирани наказателни съдилища - за и против.

Мнениеот svettoslav » 16 Фев 2012, 16:15

Аз имам някакви обаче притеснения относно наименованието на съдиите,конкретно-в обръщението към тях, как следва да се отнесем? :?

Значи,доколкото знам в Соф.градси сУд им казУват : "У/ми ГРАДСКИ съдии,........."

Не знам ако специализирания беше в някое селце около СофИя как следва да се обрАтиме към тЕх?

Perhaps "Уважаеми специализирани селски съдии.... " :? или само "спец. съдии" ?
Или пък " и Вие,не по-малко специален ,уважаеми г-н/г-жо спец(иализиран- го спестявам, че много дълго и странно се получава) прокурор...."

П.П. А вие извинете,специализиран свидетел ли бяхте или специализиран секретар на състава на Пецилизирания съд със специлизираните кодекси и други разни ..по-специфични и особени,нетрадиционни и необикновени, специализирани мурафети и всичките му там ..алъш-вериш-шукарии :P ...???
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот iliander » 23 Апр 2012, 10:41

Излглежда ,по-горе написаното е реваншизъм за неработещата правораздавателна система в страната през последните 20 години на "Преход".
iliander
Младши потребител

Мнениеот 1968 » 24 Апр 2012, 12:29

Надали.С кандърми и молби накараха няколко човека да си плюят на авторитета /ако изобщо са го имали/ и да "правораздават" там.В момента актовете на "специализираните" се пишат от "редовите", та отгоре на всичко им влизат и в залата, да не би "специализираните" да се преработят.По-голяма пародия никога не е имало.А общи и витиевати фрази за "неработещата система" могат да са аргументи за разговор на друго място и в друга компания."Неработещата система" трябва има лице и конкретика, която обаче не се извлича от гледане на телевизия и четене на вестници.
1968
Потребител

Предишна

Назад към Съдебна власт