начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Съдии по вписванията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Съдии по вписванията

Мнениеот Rumi_zvetkova » 25 Яну 2007, 15:57

Търся информация за проведен тест за съдия по вписвания? Какво включват въпросите?
Rumi_zvetkova
Нов потребител

съдия по вписванията

Мнениеот urist80 » 25 Яну 2007, 16:15

Явявах се на конкурс за съдия по вписванията, който се проведе в един от големите градове в страната преди около 1 година.Системата на конкурса беше същата, както виждам, че ще е и сега от заповедта на министъра.Не си спомням конкретно въпросите, но мога да ти дам следния съвет: ако си научиш много добре нормативната база, със сигурност ще имаш успех, защото въпросите на теста изцяло се базираха на законите.Аз самата бях на 2 позиция от 65 кандидата на писмения изпит.На устния обаче ме отрязаха, защото бях току що завършила и най-вече ги интересуваше дали имам опит в работа, която е свързана с тази длъжност.Не ми зададоха нито един въпрос по материята.Надявам се обаче ти да имаш успех.Дано съм ти била полезна.
urist80
Младши потребител

Re: съдия по вписванията

Мнениеот MAILIN » 25 Яну 2007, 16:43

urist80 написа:Явявах се на конкурс за съдия по вписванията, който се проведе в един от големите градове в страната преди около 1 година.Системата на конкурса беше същата, както виждам, че ще е и сега от заповедта на министъра.Не си спомням конкретно въпросите, но мога да ти дам следния съвет: ако си научиш много добре нормативната база, със сигурност ще имаш успех, защото въпросите на теста изцяло се базираха на законите.Аз самата бях на 2 позиция от 65 кандидата на писмения изпит.На устния обаче ме отрязаха, защото бях току що завършила и най-вече ги интересуваше дали имам опит в работа, която е свързана с тази длъжност.Не ми зададоха нито един въпрос по материята.Надявам се обаче ти да имаш успех.Дано съм ти била полезна.

Колежке, бихте ли пробвала пак. Все пак сега конкурса ще е в София. Аз смятам че липсата на стаж е било предтекст да ви отрежат, защото конкурса е бил нагласен. Мисле че дори начинаещия юрист може да се справи с тази работа, а и да не забравяме че на длъжността " държавен съдия - изпълнител" са назначени в болшинството случаи хора без опит, завършили едва миналата година.
MAILIN
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити