начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изпитът по Облигационно право при доц. Траян Конов

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Изпитът по Облигационно право при доц. Траян Конов

Мнениеот lazar_petrov » 29 Авг 2005, 17:50

Здравейте на всички :)

Можете ли да ми кажете нещо за изпита по Об.П. при доц. Конов? Той що за човек е, как изпитва, как се държи, на какво държи?

Казаха ми, че е почти самоубийствено по Об.П. в началото да се чете проф. Калайджиев, защото нищо нямало да разберем, а да се започне с проф. Кожухаров <и редакцията на проф. О.Герджиков>....

Вие какво бихте ме посъветвали?

Dura lex, sed lex.

P.P. Някой от вас, който е минал III курс скоро, може ли да ми отслужи с лекциите по Об.П.? Ще съм му задължен.
P.P.S. И стискайте палци на ГП при доц. Русчев, че там положението не е розово, ама хич....
lazar_petrov
Младши потребител

Re: Изпитът по Облигационно право при доц. Траян Конов

Мнениеот Гост » 29 Авг 2005, 19:05

lazar_petrov написа:Здравейте на всички :)

Можете ли да ми кажете нещо за изпита по Об.П. при доц. Конов? Той що за човек е, как изпитва, как се държи, на какво държи?

Казаха ми, че е почти самоубийствено по Об.П. в началото да се чете проф. Калайджиев, защото нищо нямало да разберем, а да се започне с проф. Кожухаров <и редакцията на проф. О.Герджиков>....

Вие какво бихте ме посъветвали?

Dura lex, sed lex.

P.P. Някой от вас, който е минал III курс скоро, може ли да ми отслужи с лекциите по Об.П.? Ще съм му задължен.
P.P.S. И стискайте палци на ГП при доц. Русчев, че там положението не е розово, ама хич....

чети на професор Кожухаров, но новата актуализирана редакция на проф. Попов, добре, че не ти предаваше проф. Сукарева, че щеше да ти се наложи да изядеш Кожухаров с кориците .
Гост

Мнениеот студентка » 29 Авг 2005, 21:07

Моето скромно мнение е, че определено си струва да четеш Калайджиев-просто становищата му, макар и по-трудно смилаеми,са определено по-близки до тези на Конов, а и човек само като се загледа в учебника на Кожухаров, след като вече има представа от Калайджиев, сам се убеждава в правилния си избор! Освен това Калайджиев ще ти е от полза и за догодина,когато ти предстои търговско право, без значение кой ти преподава...
студентка

Мнениеот herostat » 29 Авг 2005, 21:47

Абсолютно права е студентката...Калайджиев си струва да бъде прочетен...Той не бива да бъде научен с кориците,а само основните становища...И още един съвет-ползвай модуса на Марков.Той ще ти помогне да си систематизираш материята и ще те насочи към най-важното...По този начин ще можеш да четеш Калйджиев като учебник, а не като енциклопедия по ОП...Успех...
herostat

Мнениеот Накаяма » 29 Авг 2005, 22:48

Задължително чети учебника на Калайджиев.
Това е изключително прецизен труд,въпреки че на пръв поглед ще ти се стори сложен. Като цяло с Конов имат сходни виждания,така че ще ти е полезен.
Ако искаш да получиш плътни знания,чети и Кожухаров.Даже мисля,че е хубаво да започнеш с него.
Калайджиев(Конов) имат по някои въпроси различия с Кожухаров,така че е добре да ги отчетеш.
Аз лично нямам лоши впечатления от изпита-мина нормално,без заяждане,но някои колеги се оплакаха. Смятам,че е индивидуално.
Модусът на Марков нама да те научи на облигационно право,но прав е herostat,че ще ти помогне да си систематизираш материята.
Относно Русчев:
Много хора казват,че е умен. Определено обаче се гаври със студентите.
Изпитът минава,но най-вероятно ще те накара да се чувстраш като пълен глупак.Дали той е от хората,които като малки са били малтретирани в училище от по-силни "другарчета",не е моя работа да коментирам.
Накаяма

Мнениеот Гост » 29 Авг 2005, 23:45

ЧЕСТНО ДА СИ КАЖА КОНОВ Е АБСОЛЮТНИЯ ПИЧ.РУСЧЕВ НЕ ПО-МАЛКО!И ДВАМАТА СА СТРАШНО ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ И ВИНАГИ ТЕ УСЕЩТАТ ДАЛИ СИ ЧЕЛ ИЛИ НЕ!ТИЯ МИТОВЕ ЗА ТОВА КОЛКО СА УЖАСНИ ИДВАТ ОТ ВСИЧКИ ОНИЯ ,КОИТО СА УЧЕЛИ ПРАВОТО САМО ПО СЕСИИНО ВРЕМЕ И ВЕЧНО СИ РЕВАТ КАТО ОБОДЕНИ МЕЧЕТА!ЧЕТИ САМО КАЛАЙДЖИЕВ.ТОЙ Е ГЕНИИ.
Гост

Назад към Конкурси, изпити