- Дата и час: 09 Яну 2025, 20:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
Уважаеми колеги, ще ми се вече да задам своите въпроси относно конкурса и разбира се надявам се да получа отговори.1.Защо при провеждането на този конкурс НИКОЙ НЕ ПРОВЕРИ КАКВИ НОРМАТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ ИЛИ ДРУГИ ТАКИВА НОСЯТ КАНДИДАТИТЕ.2.Защо се разреши провеждане на разговори?3.Защо някои от участниците влизаха със сакове , а други с малка папчица?4.Защо се позволи през цялото време да се провеждат консултации и раговори по телефони и лично?5.ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОСОЧИ КРИТЕРИИТЕ ЗА ПРОВЕРКА НА КОНКУРСНИТЕ РАБОТИ ?6.Защо почти месец се проверяваха по - малко от хиляда работи с обем средно 2-3 листа всяка / за сравнение кандидатстудентските работи са доста по - обемисти , а се проверяват в пъти по - бързо/?7.ЗАЩО НЕ СЕ НАПРАВИ СЪОБЩЕНИЕ ЗА РЕГЛАМЕНТА НА ОЦЕНЯВАНЕТО, НИТО СЕ ИЗНЕСОХА ПРИЕМЛИВИТЕ ЗА КОМИСИИТЕ ОТГОВОРИ ?8.ЗАЩО УЧАСТНИЦИТЕ ИМАХА РАЗЛИЧНИ РЕШЕНИЯ И ЕСТЕСТВЕНО РАЗЛИЧНИ АРГУМЕНТАЦИИ, А СЕ ПОЛУЧИХА ЕДНАКВИ ИЛИ БЛИЗКИ ОЦЕНКИ ?9.Кое гарантира липса на субективизъм, след като различни лица са проверявали работите на участниците - явно субективизъм има, тъй като при еднакви отговори има различни оценки в абсурдни различия - от скъсани до отличници?10.СЕГА КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ - ЩЕ ИМА ЛИ ОБЯВЕН РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА УСТНИЯТ ИЗПИТ ?ЩЕ ИМА ЛИ КРИТЕРИИ КОИТО ДА БЪДАТ ВЪЗПРИЕТИ ОТ ВСИЧКИ ИЗПИТВАЩИ КОМИСИИ?ЦЯЛ СВЯТ ИЗПИТВА ПО ТЕСТОВА СИСТЕМА / в която не може да се прояви субективно отношение/, НИЕ ДЕМОКРАТИЧНО РЕШАВАМЕ КАЗУСИ.Дано за бъдещите юристи нещата се сложат по начин различен и по - успеваем за демокрацията!
- masovkata
- Нов потребител
Честито на всички колеги! Желая им успех на устния изпит, макар че местата все пак са 268. Жалко за отпадналите. Ние, които не участвахме в този конкурс все пак разчитаме на професионализма на тези, които ще решават делата ни. Дано достойните спечелят !!! Още веднъж, УСПЕХ на всички!
- cobra_2
- Младши потребител
И от мен поздравления за всички, на които срещу името пише "ДА". Съжалявам само, че явно с тази оценка (5,50) от едно достойно поприще ще си замине една от малкото свестни окръжни прокурорки, които познавам. Язък както се казва.
- zidaromazach
- Потребител
maradi написа:Kasidi, a_ni, gega, loyer, oho_boho, maimundere, panika, kemas, softy, hebigatsu, leviatan, magaiva, lotariya, edit, rossa3 и всички други прекрасни колеги - похвалете се. Вашите разумни мнения отнапред издаваха резултата и Ви поздравявам с него.
Благодаря за вниманието и добрите думи..Оценката ми е отлична за ситуацията, но насторението не...От седмици не мога да си върша ежедневната работа като хората и това се отразява на нервите ми. Не знам дали да се радвам, че мъката за мен продължава и на устен изпит или да прекратя всичко това и да си гледам работата, за която ми плащат все пак и трябва да се свърши днес ( или вчера).
Какво се очаква от кандидатите на устния изпит??? Има ли смисъл да се учи още и КАКВО? А закони ще се ползват ли?
Помогнете с кураж и съвети!
- panika
- Младши потребител
panika, и аз се чувствам като теб но знаеш ли, мисля, че не трябва да се отказваме. ако не отидем на устния ще съжаляваме после, сигурна съм. Незнам колко имаш, моята оценка не е висока - само 4,50 и не, че имам някакви очаквания, просто реших да доведа нещата до края.
- maimundere
- Потребител
panika загърби тази паника и бъди доволна от резултата, хващай конспекта, мини си въпросите /защото мисля, че от тях ще теглим и ще се наложи да кажем поне по няколко думи по тях/, преглед на оскъдната бройка тълкувателни решения на ВАС и стари на ВС, бърз сравнителен анализ между преди, сега и после /ЗАП и АПК/ и за друго не се сещам, ако колегите ни насочат към някои фундаментални решения на ВАС, извън тълкувателните или нещо друго.... може би общо приложими принципни положения от ГПК, по ЗАНН - някои неща от НК и НПК, е то не остана време за повече четене
При нас 4,50 - тките май е трудна мотивацията, но поне няма накъде по-зле да стане
При нас 4,50 - тките май е трудна мотивацията, но поне няма накъде по-зле да стане
- ednaotvsicki
- Потребител
ednaotvsi4ki, абсолютно си права за мотивацията. въпреки всичко, предлагам да не се отказваме. всъщност, май не е лошо да учим заедно...ще ни е полезно, не мислите ли? форумът е изключително полезен...тук много идеи и истини се родиха а за системата ти на учене за теоретичния изпит мисля, че си абсолютно права.Остава ни само да пробваме
- maimundere
- Потребител
Така е, няма да се отказваме, макар и "на дъното" сме отвъд и сме макар и в мнооого хипотетична възможност, взависимост от концентрацията на отличниците в определени региони
Приятно и полезно ще да е да споделим и тази част от подготовката, предлагам да дискутираме въпрос по въпрос и възможни задълбавания и забивки от страна на многоуважаемите комисии....Но може би да почнем от утре...все пак имаме минимум 10 дни, че ако не и две седмици...стига разбира се да има ентусиасти....
Приятно и полезно ще да е да споделим и тази част от подготовката, предлагам да дискутираме въпрос по въпрос и възможни задълбавания и забивки от страна на многоуважаемите комисии....Но може би да почнем от утре...все пак имаме минимум 10 дни, че ако не и две седмици...стига разбира се да има ентусиасти....
- ednaotvsicki
- Потребител
Съгласна смятам че ще е полезно, даже много. за съжаление ще започна едва от сряда теоретичната подготовка, че утре имам три дела и ще ми е зает целия ден...но после зарязвам всичко, текущата работа я прехвърлям на колегите и запрятам ръкави лека нощ на всички...а на тези, които започват ученето от утре, да ви е ползотворен деня
- maimundere
- Потребител
Привет на всички !Кемас,специални за теб! А-ни ,напред и нагоре!-трудно е ,когато имаш малко дете,но от форума пролича ,че си амбициозна млада жена и юристка и успехите са пред теб!Желая ти успехи и се радвай на детето си.Аз гледах моите деца при изключително напреганат професионална работа и така и не успях да им отдам цялата си любов, да им дам повече радост и присъствие.Но това са нещата от живота.
Моето мнение е ,че "размера" на оценката не е от съществено значение за устния изпит.Поне ,доколкото съм следила резултати от други конкурси-виждала съм отлични оценки на писмен и ниски оценки на устен.Така,че да четем.Аз започвам в края на седмицата,защото сега имам работа,която не мога да отложа.Ще продължим да обменяме мисли във форума,а сега приятен и успешен ден!
Моето мнение е ,че "размера" на оценката не е от съществено значение за устния изпит.Поне ,доколкото съм следила резултати от други конкурси-виждала съм отлични оценки на писмен и ниски оценки на устен.Така,че да четем.Аз започвам в края на седмицата,защото сега имам работа,която не мога да отложа.Ще продължим да обменяме мисли във форума,а сега приятен и успешен ден!
- kasidi
- Потребител
Kasidi, Kemas, благодаря приятели, че сте с мен! Никога не се отказвам! Продължавам напред!
Отново желая успех на 06.10. на всички форумисти!
Отново желая успех на 06.10. на всички форумисти!
- a_ni
- Потребител
В България всичко се подлага на съмнение. Неверни Тома - това е българинът! Но пък това ни качество не е крайно негативно, напротив - така успяваме да оцелеем, и в миналото и днес. Конкурсът за адм. съдии, може и да е опорочен , а може би не! Кой ще каже със сигурност? Аз лично смятам, че повечето оценки са заслужени. Ех, тук - там може и да има политически назначения, но те ще са единици! Бих призовала всички мислещи колеги, да не търсят под вола, теле!!!!!!!!!
- a_ni
- Потребител
Всички кандидати в конкурса, които са преминали успешно писмения и устния изпит, ще бъдат предложени във ВСС за назначаване като административни съдии. Това означава, че ВСС при избора си може да се ръководи не само от успеха на съответния кандидат, а и от другии критерии - години юридически стаж, професионален опит и пр. При тази постановка е възможно в даден административен съд да бъдат предпочетени и назначени за съдии участници, които имат по-нисък общ успех в конкурса в сравнение с други такива.
- softy
- Младши потребител
Щях да се хвана на гореизложените приказки за ролята на НДСВ,но включването в имената на Севдалин Божиков ме разколеба.Защото той не е преминал бариерата писмен изпит-вижте списъка от писмения изипт.Но Марио Димитров е с оценка 5 от писмения изпит.Смятам,че политическите фигури при назначаванията няма да са толкова много.Не знам защо колегата говори за Русенския административен съд-какви са там проблемите не знам.Но мисля,че във всички областни градове се говорят най-различни .....Освен това продължава да бъде неясно кои от кандидатите за кои съдилища ще се конкретизират след устния.Разбрах ,че доста колеги кандидатстват за всички съдилища в страната.Очевидно е че е необходима информация за това кой съд да конкретизират в заявленията си след устния изпит-къде искат да бъдат назначени.За мен кандидатстването е неравномерно по съдилища и трябва да се даде шанс на издържалите,посочили повече съдилища да се ориентират да подадат заявление за съда,където имат реални шансове да се класират.Просто не знам реално как може да стане това.
- kasidi
- Потребител
Щях да се хвана на гореизложените приказки за ролята на НДСВ,но включването в имената на Севдалин Божиков ме разколеба.Защото той не е преминал бариерата писмен изпит-вижте списъка от писмения изипт.Но Марио Димитров е с оценка 5 от писмения изпит.Смятам,че политическите фигури при назначаванията няма да са толкова много.Не знам защо колегата говори за Русенския административен съд-какви са там проблемите не знам.Но мисля,че във всички областни градове се говорят най-различни .....Освен това продължава да бъде неясно кои от кандидатите за кои съдилища ще се конкретизират след устния.Разбрах ,че доста колеги кандидатстват за всички съдилища в страната.Очевидно е че е необходима информация за това кой съд да конкретизират в заявленията си след устния изпит-къде искат да бъдат назначени.За мен кандидатстването е неравномерно по съдилища и трябва да се даде шанс на издържалите,посочили повече съдилища да се ориентират да подадат заявление за съда,където имат реални шансове да се класират.Просто не знам реално как може да стане това.
- kasidi
- Потребител
Колеги, а за устния изпит ще четете ли ЗУТ?А Данъчния кодекс? Или -само по конспекта....?
Има ли някой идея как протича такъв изпит?
Има ли някой идея как протича такъв изпит?
- V_I_K_I
- Младши потребител
|
|