начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот donna » 16 Яну 2008, 14:29

novata написа:Значи "неподходящите" ги късат още на писмения, така ли? А имаш ли възможност после да си видиш мотивите за оценката?

След писмения не съм се интересувала от нищо ,не мога да ти отговоря.
donna
Старши потребител

Мнениеот fixxxer » 16 Яну 2008, 14:34

Чрез една колежка, която също ще се явява, си пуснах днес документите. Тя ми каза, че опашката е била огромна!!!! Хора, честно ви казвам - сигурно ще сме към 2-3 000 човека поне. Куцо и сакато кандидатства, стига да има стажа! Имам чувството, че и Зала №1 на НДК няма да ни побере :twisted:
И изобщо чудя се защо кандидатстваме при този наплив?! Защо изобщо си вярваме, че ще стане, след като дори Донна са я скъсали предния път 8)
fixxxer
Потребител

ДОНЕТО

Мнениеот beato » 16 Яну 2008, 14:38

Доне,смешна си адски ма мила!!!И все пак бас ловя че познах че мъж до теб няма!!!То заради такива като теб се случва мъжете да се преквалифицират в гейове,но за мен просто не позна!!! :lol:
beato
Младши потребител

Мнениеот novata » 16 Яну 2008, 14:39

Hlebarka_s_boks написа:Поискаха ми 20 000 евро за да ме уредят с текстовете на казусите, които ще се съставят за изпита. Един от НК.... Ама първо ги нямам, :D второ, може да ме прецакат, :lol: и само да ги дачм, пък да ми пробутат някакви фалшиви казуси. Плащането е в ход и ВЪРВИ ОБАЧЕ!!! Уреждачи - бол!!!

Е, че ако ги имаш тези 20 000евро само за да те уредят с казуса, за какво ти е да ставаш нотариус? Предполага се, че ако имаш толкова само за текстовете, то колко още имаш...
novata
Младши потребител

Мнениеот ekaterinakoceva » 16 Яну 2008, 14:40

Колеги, не ви ли прави впечатление, че местата за София са само 2, при положение, че в последно време обикновен човек не може да припари при нотариус за най-обикновена заверка. Толкова са се ояли. Мисля, че усилията на ръководството на НК се били насочени изцяло към това в София да се открият минимален брой места. Според мен при оборота в София би трябвало да се открият поне още 50 места. и въобще най-добре е да отпадне квотата за места за нотариуси. Който иска и има знания и стаж - нека стане нотариус. Пазарът ще отсее съвестните и компетентните от разбойниците и неграмотните. Успех на всички, които ще се явяват!
ekaterinakoceva
Нов потребител

Мнениеот novata » 16 Яну 2008, 14:46

Ха- ха, ekaterinakoceva, ти да не мислиш че детската им мечта на всички нотариси е да станат именно такива? Че какво друго има в работата на нотариуса, освен пари. Юридическата част при тях е далеч по- скромна, отколкото например при адвоката, да не говорим за магистрата. Освен това има твърде много бумащина.
Ако режимът се освободи, както е при адвокатите, то тогава изведнъж ще видиш, че мераклиите ще могат да се четат на пръсти.
novata
Младши потребител

Мнениеот ekaterinakoceva » 16 Яну 2008, 14:49

Именно, ще останат да работят наистина грамотните и хората ще търсят техните услуги.
ekaterinakoceva
Нов потребител

Мнениеот donna » 16 Яну 2008, 14:56

ekaterinakoceva написа:Именно, ще останат да работят наистина грамотните и хората ще търсят техните услуги.

:lol: А дали да не върнат нотарията отново в съда......
donna
Старши потребител

Мнениеот novata » 16 Яну 2008, 14:58

И нотариалните такси да влизат в бюджета? donna, дано в този сайт да не влизат представители от НК, че такова "АНАТЕМА" ще излезе в ефира...
novata
Младши потребител

Мнениеот donna » 16 Яну 2008, 15:03

novata написа:И нотариалните такси да влизат в бюджета? donna, дано в този сайт да не влизат представители от НК, че такова "АНАТЕМА" ще излезе в ефира...

Ще ме замерят с камъни :D :D :D

Или по добре да мине към Агенцията по вписванията ,че там е службата по вписванията и нотарията ще е там . И викам да станат държавни служители :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот Karakochev » 16 Яну 2008, 16:53

Права е Donna . Държавата си вкара ужасяващ автогол с частните нотариуси. Ако приходите от тях влизаха във фонд "Съдебни сгради" ВСИЧКИ съдебни палати у нас щяха да са пълен лукс.

Вместо това се събират жълти стотинки за вписванията.

Да се национализират ! Пък ще намерим няколко кабинета и за бъдещите държавни нотариуси. Заплата -1000 лева и никакви почивки на Алпите в началото на януари.:))
Karakochev
Потребител

Мнениеот novata » 16 Яну 2008, 17:02

А, не така. Звучите ми като аутсайдери. Я по- позитивно, че утре като станем нотариуси, да не ни замерят нас със същите камъни, дето сега хвърляме.
novata
Младши потребител

каракочев

Мнениеот beato » 16 Яну 2008, 17:07

Каракочев,температура имаш ли?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
beato
Младши потребител

Мнениеот barri » 16 Яну 2008, 17:31

novata написа:А не подочу ли за кои провинции става въпрос.

:D :D :D :D :D :D :D
barri
Потребител

Мнениеот posledna » 16 Яну 2008, 19:29

Има ли някои казусите от предишните конкурси и би ли ги побликувал?
posledna
Младши потребител

Мнениеот donna » 16 Яну 2008, 19:49

posledna написа:Има ли някои казусите от предишните конкурси и би ли ги побликувал?

Казуса от предния конкурс съм го пускала в лекс ,потърси го в темата в началото е мисля.
donna
Старши потребител

Мнениеот Karakochev » 16 Яну 2008, 20:00

novata написа:А, не така. Звучите ми като аутсайдери. Я по- позитивно, че утре като станем нотариуси, да не ни замерят нас със същите камъни, дето сега хвърляме.

Може би си права , на теория. На практика обаче освен връзкарите всеки явил се конкурса е АПРИОРИ АУТСАЙДЕР.

Повярвай ми , само който не е ходил не знае за какво става въпрос....Имам тежка психическа травма от предния изпит . А оттогава минаха 4 години.
Karakochev
Потребител

Мнениеот tam_tam » 16 Яну 2008, 22:50

Здравейте! Следя форума, и смятам да се включвам активно. Трябва да резберете, че не сме си конкуренция. В този конкурс властват други принципи /или липса на принципи/. Участвах в конкурса през 2004г., бях по-подготвена :D от всеки скок в живота си, но явно нещата не зависеха от подготовката ми. Затова сега ще участвам на принципа "Чудеса се случват" и "отправих" - от Плевен- документите си по пощата. Желая чудеса на всички и ще се радвам на взаимопомощ в самообразованието, и то е от полза като достатъчна награда :)
tam_tam
Нов потребител

Мнениеот beato » 17 Яну 2008, 10:17

ааааааааа коя е тази от Пловдив???Те там всичките са........чудо :shock: :shock: :shock:
beato
Младши потребител

Мнениеот dishka » 17 Яну 2008, 14:01

Колеги, срокът за подаване на документи кога изтича. За адвокатите - какво точно е изискването за доказване на трудов стаж - осигурителна книжка? А трябва ли да е заверена от НИИ, т.е. да са платени всички осигуровки?

Благодаря!
dishka
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити