начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот donna » 10 Яну 2008, 17:32

lakov написа:Аз ще представя служебна бележка за стаж и месторабота - това е в изпълнение на ЗННД. Ако ме дисквалифицират, че не съм представил осигурителна книжка...ще се видим в съда.

Лаков представи им УП3
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 10 Яну 2008, 17:33

УПЗ -ко туй ?
lakov
Потребител

Мнениеот genius75 » 10 Яну 2008, 17:43

Ей, фиксер пак го удари на майтап... :lol:
Що бе, в Трън не е лошо.... ама няма за там конкурс... :cry:
Колко му е да се изместя, по цял свят хората са мобилни.....
ТЦъ, цтъ кво ли не прай човек за пари.....................
genius75
Потребител

Мнениеот lakov » 10 Яну 2008, 17:48

Хора...хвърлихте ме в размисъл с тия книжки бре...що да не се приеме удостоверение за стаж и месторабота ?
от къде на къде да се обвърже стаж с осигурителната книжка, пък и да се води тя дори и правилно ? а ако не е попълвана-означава ли , че нямаш стаж ?
lakov
Потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2008, 17:48

lakov написа:УПЗ -ко туй ?

Удостоверение за категория и стаж , ако работиш по ТПО или Сл.ПО ,нали казваш ,че ще вземеш няква бележка .
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 10 Яну 2008, 17:49

бележка от адвокатурата ще взема.
lakov
Потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2008, 17:58

lakov написа:бележка от адвокатурата ще взема.

Дано ти я признаят ,късмет!
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 10 Яну 2008, 18:02

а защо да не я признаят - в нея е указан и стажа и местоработата ... къде в ЗННД има спомената осигурителна книжка ? все пак това изискване е въведено с оглед стажа от 3 г. като юрист, а не за проверка за редовно водене на книжки - трудови, осигурителни и пр. няма основание да се изисква нещо, което не е регламентирано като задължително. представи си, че нямам осигурителна книжка - е кво - значи ли, че не съм работел и нямам юридически стаж ?
и мерси за пожеланието за успех - но се явявам за спорта, защото...е ясно е защо...
lakov
Потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2008, 18:05

lakov написа:а защо да не я признаят - в нея е указан и стажа и местоработата ... къде в ЗННД има спомената осигурителна книжка ? все пак това изискване е въведено с оглед стажа от 3 г. като юрист, а не за проверка за редовно водене на книжки - трудови, осигурителни и пр. няма основание да се изисква нещо, което не е регламентирано като задължително. представи си, че нямам осигурителна книжка - е кво - значи ли, че не съм работел и нямам юридически стаж ?
и мерси за пожеланието за успех - но се явявам за спорта, защото...е ясно е защо...

Разбира се че ми е по -вече от ясно :D ,спорта е хубаво нещо!До тук ставаме двама въпреки ,че още се двоумя.
Личното ми мнение е ,че юридическия стаж не е свързан с внесените осигуровки /демек с осигурителния стаж/. Ама това си е лично мнение ,сори!
donna
Старши потребител

Мнениеот valdes » 10 Яну 2008, 19:41

Колеги,знаете ли дали на писмения изпит ще се разрешава ползването на закони ? :?
valdes
Младши потребител

Мнениеот alissa » 10 Яну 2008, 19:43

ще ни признаят служебните бележки от адвокатурата. Вчера си говорих с една нотариуска за това. Трима сме...за спорта.
alissa
Потребител

Мнениеот jegosan » 11 Яну 2008, 09:16

Спортът е хубаво нещо.... ама и късмета е хубаво нещо, но се случва по-рядко!
А за осигурителните книжки: мен ми припалиха фитилите - осигурителната каса не ми беше писала такава книжка/ жива нотна тетрадка, ма нейсе/ и подпиши се тук и тук и там и таме. Питам, а къде е аджеба е заверката на същата книжка - мълчание, ама какво мълчание. Та сега си предизвиках ревизия/ е , малка е, но от сърце, те и без туй данъчните ме ревизират, тъй че какво е още една ревизия/ и добре хората от НОИ- то излязоха хора, че ще ми направят нужните заверки възможно най-кратък срок,т.е. - 2-3-4 дена.
А по въпроса дали е необходима при подаването на документите за участие в КонКурса - Непреодолимо и Непреклонно изявление от правния отдел на МП. /или поне на мен така ми казаха, при това с тон, който пораждаше основателно съмнение дали съм юрист/.
Та успех, на всички, то малко е глупаво да пожелаваш успех на всички , щото всички не могат да успеят, но тъй е приказката!
и ... една молба Моля софийските колеги, които вече са подали документи нека споделят, как е минала срещата, какво точно са искали и т.нар. подробности, които за нас от прованса са важни щото да сме подготвени, не можем да реагираме начаса, а и разстоянията са .....
тъй поздрави и успехи на всички !
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот fixxxer » 11 Яну 2008, 10:28

genius75

Пуснато на: 10 Яну 2008 04:43 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Ей, фиксер пак го удари на майтап...
Що бе, в Трън не е лошо.... ама няма за там конкурс...
Колко му е да се изместя, по цял свят хората са мобилни.....
ТЦъ, цтъ кво ли не прай човек за пари.....................

Ааааа, не е баш така май френд!
И за Трън има две места, виж пак внимателно заповедта на министъра :P
Така, че ако имаш за там мерак давай!!! :oops:
fixxxer
Потребител

Мнениеот uvella » 11 Яну 2008, 13:40

Eто ви линк - примерен образец на заявление за допускане до участие в конкурса, с изброени изискуемите/необходсими документи:
http://www.justice.government.bg/docs/Zaqvlenie.tif

Ясно и недвусмислено.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот lakov » 11 Яну 2008, 13:50

Не че се заяждам, ама това е приберен образец. В скобите е указано-препис от осигурителна или трудова книжка за улеснение и примерно изброяване.
и отново ще си позволя да изкажа мнение, че стаж по смисъла на чл. 8 се установява и с други документи , не само осигурителна или трудова книжка.
lakov
Потребител

Мнениеот fixxxer » 11 Яну 2008, 15:40

Лаков, преди малко се чух със Сабрието-зам. министърката и тя като чу, вика: "Ако Лаков не представи нотариално заверено корие от осигурителна книжка и да е заверена от НОИ и ревизор, като на Жегосан, НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ ДО КОНКУРСА" :lol: :lol: :lol:
Така, че мисли му....
fixxxer
Потребител

Мнениеот lakov » 11 Яну 2008, 16:37

Късно е вече, фиксееер, късно е.
Кажи на уважаемата зам., че вече съм на линия /сред подалите заявления/...
lakov
Потребител

Мнениеот donna » 11 Яну 2008, 16:39

fixxxer написа:Лаков, преди малко се чух със Сабрието-зам. министърката и тя като чу, вика: "Ако Лаков не представи нотариално заверено корие от осигурителна книжка и да е заверена от НОИ и ревизор, като на Жегосан, НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ ДО КОНКУРСА" :lol: :lol: :lol:
Така, че мисли му....

Майтапа на страна ,но не смятам да подам за тая година заверена осигурителна книжка и без тая година имам достатъчно стаж.
Като си подам данъчната декларация винаги довнасям осигуровки ,тогава ми я заверевят на базата на довнесето и представено платежно нареждане за довнесеното.
Накрая се оказа ,че от НАП трябва да ми прехвърлят част от осигуровките от един параграф в друг ,което още не е сторено и всичкото това нещо няма нищо общо с юридическия ми стаж ...........

Я МИ ОТГОВОРЕТЕ АКО НЕ ВНАСЯМ ОСИГУРОВКИ НИМВА НЕ МИ ТЕЧЕ ЮРИДИЧЕСКИ СТАЖ!

Ако не си внесе примерно в срок осигуровките това какво е административно нарушение ......ако още примерно няма НП или квото да е там ,нима не ми тече юридически стаж....ако не съм плащала минала е ревизия и сега плащам разсрочено нямм ли юридически стаж и т.н.............

Аз на конкурс ли ще ходя или на РЕВИЗИЯ В НАП И НОИ .........
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 11 Яну 2008, 16:41

именно донна ! апропо - на гишето ми прегледаха документите - не попитаха "къде ти е осигурителната книжка бре ?"
lakov
Потребител

Мнениеот novata » 11 Яну 2008, 16:52

lakov, То остана от гишето да те питат къде ти е това или онова- забрави. Просто ще се видиш в заповедта със списъка на участници с нередовни документи.
Макар че и аз мисля също като теб.
novata
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити