- Дата и час: 27 Ное 2024, 13:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов конкурс за младши магистрати !!!
|
|
Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!
В трудовото право е прието стеснително тълкуване на разпоредбата
- nicky_stoyanov
- Младши потребител
nicky_stoyanov написа:В трудовото право е прието стеснително тълкуване на разпоредбата
Което стеснително тълкуване е най-вероятно изолирано мнение ...държавна служба е тази и извън ЗДСл....
- bluelake
- Младши потребител
Похвалноооо!
Комисията по предложенията и атестирането при ВСС си оттегли безумната точка за второ класиране на този етап....какви ли страсти бушуват там, за да предлагат и после да оттеглят...само те си знаят ....добре, че не допуснаха такова недоразумение, с което биха опорочили тазгодишния конкурс
Комисията по предложенията и атестирането при ВСС си оттегли безумната точка за второ класиране на този етап....какви ли страсти бушуват там, за да предлагат и после да оттеглят...само те си знаят ....добре, че не допуснаха такова недоразумение, с което биха опорочили тазгодишния конкурс
- bluelake
- Младши потребител
Някой има ли някаква информация относно предполагаема дата за начало на обучението в НИП?
- heavymetal
- Младши потребител
Колеги, това е извадка от дневния ред на заседанието на ВСС, което трябва да се проведе на 21.10.2010 год.:
"...15. Провеждане на гласуване за назначаване на младши магистрати, класирани в проведените конкурси за младши съдии и за младши прокурори според резултатите от тяхното представяне, съгласно чл.186 от ЗСВ – второ класиране. – оттеглена от заседанието на ВСС на 14.10.2010 г.
Внася: Комисия по предложенията и атестиране
16. Проект на решение по докладната записка на доц. д-р Пенчо Пенев – директор на Националния институт на правосъдието за определяне на 3 ноември [/color]2010 г.[/color] за началната дата на курса за първоначално обучение на младши магистрати.
Внася: Комисия по предложенията и атестиране".
"...15. Провеждане на гласуване за назначаване на младши магистрати, класирани в проведените конкурси за младши съдии и за младши прокурори според резултатите от тяхното представяне, съгласно чл.186 от ЗСВ – второ класиране. – оттеглена от заседанието на ВСС на 14.10.2010 г.
Внася: Комисия по предложенията и атестиране
16. Проект на решение по докладната записка на доц. д-р Пенчо Пенев – директор на Националния институт на правосъдието за определяне на 3 ноември [/color]2010 г.[/color] за началната дата на курса за първоначално обучение на младши магистрати.
Внася: Комисия по предложенията и атестиране".
- birovska
- Нов потребител
Дали пък някоя от тези точки няма да бъде оттеглена повторно, а?!!
- heavymetal
- Младши потребител
Приятелю хевиметъл, надеждата умира последна, нали знаеш !
Иначе, най- вероятно ще почнем на 3.11.
Иначе, най- вероятно ще почнем на 3.11.
- zangelova
- Младши потребител
То и аз така чух, въпреки че логика липсва - срока за встъпване изтича на 08.11, а обучението започва на 03.11 ?!!! Е, ще почнем, когато ни кажат, но това решение все пак буди недоумение.
- heavymetal
- Младши потребител
Хеви, въпреки всякаква логика, започваме на 03.11.- кой встъпил, всптъпил!
- zangelova
- Младши потребител
Зори, за встъпване, ще встъпя (ако ме пуснат до тогава), но това е страшна недомислица!
- heavymetal
- Младши потребител
Колеги, има ли някой, който все още не е встъпил? Започвам да си мисля, че съм останал само аз
- reformative
- Младши потребител
Колега, не си само ти. Аз също не съм встъпил и планувам на 02.11 да встъпя, ако до тогава ме освободят от работа. Ако не стане, явно ще пропусна откриването на обучението.
- heavymetal
- Младши потребител
Такааа, новите младши съдии и прокурори, които още на са разбрали: организирам събиране, за да се запознаем, на 12- ти ноември ,като през седмицата от 8-11 ще мина да направя списък на желаещите и да събера пари.Засега възможностите са две - ресторантът на Съюза на юристите и Мамбо. В кое от двете ще сме, зависи единствено от броя на желаещите- Мамбо е до 60, а СЮБ- до 120.
Кувертът е около 30 лв., отделно се плаща за диджей.
Кувертът е около 30 лв., отделно се плаща за диджей.
- zangelova
- Младши потребител
reformative написа:Колеги, има ли някой, който все още не е встъпил? Започвам да си мисля, че съм останал само аз
Време е вече да встъпите колега Защо трябва да чакате последния момент или още не сте сигурен за встъпването
- bayleaf_2008
- Младши потребител
Колега, извинете, че отговарям от името на reformative, но обикновено се обаждат, за да кажат датата и часа на встъпването, което не зависи от младшия.
Просто организация
Просто организация
- zangelova
- Младши потребител
zangelova написа:Колега, извинете, че отговарям от името на reformative, но обикновено се обаждат, за да кажат датата и часа на встъпването, което не зависи от младшия.
Просто организация
Колега, в конкретния случай не е така.
- bayleaf_2008
- Младши потребител
Остава да изчакаме второто класиране и спокойно можем да сложим официален край на тазгодишната кампания - 1.04.2010 - 03.11.2010-......и респ. темата да бъде заключена - изписаха се почти 110 страници - всеки е споделил нещо, укорил в нещо, препоръчал нещо - и всеки има какво да научи!
На добър час на всички бъдещи колеги!
На добър час на всички бъдещи колеги!
- bluelake
- Младши потребител
Някой има ли информация за кои места ще е новото класираме? Означава ли това, че има колеги, които са избрали прокурорското място пред съдийското?
- vsetaja
- Нов потребител
Излезе второто класиране - поздравление за двамата колеги!
Очакваме Ви в НИП!
Очакваме Ви в НИП!
- bluelake
- Младши потребител
Благодаря, колега, скоро ще се запознаем
- miglena_84
- Нов потребител
|
|