начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

конкурс за длъжностни лица по регистрацията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот hrangelova » 23 Юни 2008, 10:36

Spasova_ написа:А дали работата като длъжностно лице по регистрация в Търговския регистър се зачита като юридически стаж?

Колегата karanedeff е отговорил ясно на този въпрос. Изрично е записано в ЗТР, че се зачита за юридически стаж.
hrangelova
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 24 Юни 2008, 10:32

Колеги, я кажете някой подаде ли си документите? Как процедират в Агенцията? Трябва ли копията на приложенията да са нотариално заверени и ако не - искат ли оригиналите за сверяване при приемането? Ако ги подава пълномощник - пълномощното му трябва ли да е с нотариално заверен подпис? И също така - нещо чухте ли за изпитите - как ще протичат, ще има ли конспект, въобще - някакъв регламент?
chronometer
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 24 Юни 2008, 21:05

Колеги, някой всъщност знае ли на практика какво точно прави това дл. лице по регистрацията - само слага резолюции "да " и "не" или въвежда от клавиатурата на компа данните от заявлениията, вкл. и не краткия понякога "предмет на дейност"? :roll:
Щото машинописа не се учи в ЮФ, нали? :roll:
ytrewq
Потребител

Мнениеот vanche_i » 25 Юни 2008, 08:58

А някой знае ли дали местоработата е само в София или има места и за Регионалните дирекции на АВ?
vanche_i
Младши потребител

Мнениеот fixxxer » 25 Юни 2008, 12:15

Не знам дали работа а е само за София или не, но длъжностните лица правят сами всичко, вкл. и набиват като прости машинописки данните от подадените документи на компютрите им - въжедат ги, произнасят се по тях и т.н. Била доста тежка и еднообразна работа :(
fixxxer
Потребител

Мнениеот ytrewq » 25 Юни 2008, 13:05

Благодаря fixxxer за инфото. Проста чиновническа работа е явно това. Тая заплата май трябва да върви комплект с дългокрака машинописка-секретарка :D
ytrewq
Потребител

Мнениеот fixxxer » 26 Юни 2008, 09:39

ytrewq
ние с теб сме за нотариуси, не за длъжностни лица по регистрацията. Само да ни вземат там, пък Солунската митница и търговския регистър не ни требват изобщо :D
fixxxer
Потребител

Мнениеот mishka_vn » 26 Юни 2008, 11:00

а това изискване за три години юридически стаж? не е ли прекалено?
mishka_vn
Младши потребител

Мнениеот vanche_i » 26 Юни 2008, 11:40

А някой от вас пробвал ли е да се свърже по някакъв начин с Агенцията?
Аз от 3 дни звъня на посочените в сайта им телефони и никой не отговаря :shock:
Моля ви , ако знаете някакъв телефонен номер да кажете
vanche_i
Младши потребител

Мнениеот allana » 26 Юни 2008, 11:42

Обадих се на 9846170 - казаха ми че конкурса бил за всички градове, не ми казаха кои точно, три пъти повтори всички, но дали е така, малко ме съмнява, и по колко бройки за град и това не каза. Дано да имаш повече късмет от мен и да ти отговорят
allana
Младши потребител

Мнениеот alegrina » 26 Юни 2008, 12:08

На посочените телефони действително никой не отговаря. Но като четох устройственият им правилник /старата редакция/ , са предвидени по 1 бройка за всички областни градове и 64 за София, което ме навежда на мисълта, че може би сегашните обявени 41 бройки са само за София. В предните обяви си пише точно и ястно : Длъжностно лице по регистрацията към Главна дирекция .... с месторабота: София ...бройки, Плевен ...бройки и т.н.
А сегаштага обява ми звучи малко като обява от джобс- Искате ли да сте част от ....., ние предлагаме...., от вас очакваме..... Няма цитирана Заповед, няма цитиран нито един нормативен акт, съгласно който се определя заплата1 изисквания за длъжността и т.н. егати и обявата.
Последна промяна alegrina на 26 Юни 2008, 16:17, променена общо 1 път
alegrina
Потребител

Мнениеот bebitor » 26 Юни 2008, 12:09

Пиша от името на Донна, която ме помоли да предам на колегите следното:
Тя днес е ходила да подаде документи за ТР и е срещнала проблеми. Независимо, че не се изисква да се посочи за кой град се кандидатства, са я накарали да посочи ръкописно такъв и са и обяснили, че за всеки град, за който желае, трябва да си набави и да подаде отделен комплект с документи.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 26 Юни 2008, 20:30

bebitor написа:Пиша от името на Донна, която ме помоли да предам на колегите следното:
Тя днес е ходила да подаде документи за ТР и е срещнала проблеми. Независимо, че не се изисква да се посочи за кой град се кандидатства, са я накарали да посочи ръкописно такъв и са и обяснили, че за всеки град, за който желае, трябва да си набави и да подаде отделен комплект с документи.

Благодаря ти пирятелко ,че написа това което те помолих. Смятам да подам жалба и до министъра /аз не кандидаствам заради заплатата ,а и вече ми е безразлично/.Този конкурс ще е пълен фарс,събота или неделя ще развия по обстойно материята по конкурсите.
Между другото ми казаха ако искам за по вече градове /тъй като се сдърпахме там/ да ида у дома да си снимама документите -демек на 250 км ,а при тях има копирна машена.Деловодителката като и показах обявата и я питах де и се привиждат градове ми каза ,че така и е наредено. Книжата никой не ги преглежда ,не сравняват ако лицето А отиде да подаде вместо лицето Б никой няма да забележи.
Тоя конкурс е търсим на човека работа :twisted: ...абе фарс :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот alegrina » 27 Юни 2008, 08:56

А казаха ли за кои градове ще се провежда конкурса. Защото човек може да се изправи пред ситуацията да е дошъл от Кърджали например да си подаде документи и да не му гиприемат, защото точно за този град няма обявен конкурс.
alegrina
Потребител

Мнениеот chronometer » 27 Юни 2008, 10:22

alegrina написа:А казаха ли за кои градове ще се провежда конкурса. Защото човек може да се изправи пред ситуацията да е дошъл от Кърджали например да си подаде документи и да не му гиприемат, защото точно за този град няма обявен конкурс.

А не, защо? Ще му ги приемат безропотно, ще се разкарва още два пъти като маймуна до София за теста и за интервюто и накрая ще го уведомят, че са впечатлени от познанията му, но видите ли, за Кърджали не е предвидена бройка... :wink:
chronometer
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 27 Юни 2008, 10:49

да кажа само на интересуващите се от СИ България, че има места за Търговище и Разград.
Последна промяна monamoneva на 27 Юни 2008, 11:09, променена общо 1 път
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот krasimir » 27 Юни 2008, 11:03

а аз имам предварителна информация, че за Търговище няма места, а Вие колега със сигурност ли твърдите, че за Разград и Търговище има места
krasimir
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 27 Юни 2008, 11:07

да, колега. а с абсолютна сигурност знам, че няма място за гр. Шумен.
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот vanche_i » 27 Юни 2008, 11:10

А знаете ли дали има места за Благоевград?
vanche_i
Младши потребител

Мнениеот fixxxer » 27 Юни 2008, 11:23

Явно поредната пародия на "конкурс" в България. Егати жалката история и то за чиновничество в Агенцията по вписванията, просто нямам думи :(
fixxxer
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити