начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот tarboxx » 20 Юни 2008, 11:25

Водим от горното два на нула за Нотариалната камара срещу Министерство на правосъдието. Да видим дали "господ е българин" :D
tarboxx
Потребител

Мнениеот donna » 20 Юни 2008, 13:49

tarboxx написа:Водим от горното два на нула за Нотариалната камара срещу Министерство на правосъдието. Да видим дали "господ е българин" :D

Това е от миналия конкурс ,но звучи актуално и сега.

http://www.velingrad.com/modules.php?na ... nt&sid=952
donna
Старши потребител

Мнениеот lubimmec13 » 20 Юни 2008, 14:29

Колеги,здравейте. Не съм писала тук от миналия конкурс.Нищо не се е
променило , включително и ние. Имаше въпрос относно регулацията , който пак се зададе , така че това поне трябваше някои от нас да запомнят и научат .ОСвен това ми направи впечатление , че никой не пожела досега да систематизира верните отговори. Включително и като стана ясно , че са станали известни чрез Нотариалната камара.
А що се отнася до резултатите , мисля си че има надежда да бъдат обективни . Дано не излезе напразна.Все пак заявиха , че имат критерии и
ще ни предоставят достъп до работите.
lubimmec13
Нов потребител

Мнениеот kalinamalina » 23 Юни 2008, 10:38

По повод нищожността на заповедта-аз друго не мога да разбера-къде в закона се казва, че в самата заповед за обявяване на конкурс трябва да има и диспозитив с който се откриват допълнителни бройки??? Тов аможе да бъде направено и преди това, и никъде няма изискване тази заповед за откриване на допълнителни бройки да бъде обнародвана, за разлика от заповедта с която се обявява конкурса. Та да не би да се обнародва нарочна заповед колко са местата за нотариуси в даден район въз основа броя на населението, че трябва да се обнародва заповед за допълнителни бройки-едните са въз основа на броя на жителите, другите бройки са въз основа на работата-няма разлика в начина на откриването на бройките-реда е един и същ съобразно закона за нотариусите. Та питам като няма диспозитив за едните бройки защо тябва да има за другите бройки??? Аз съм един прост помощник нотариус и нищо не разбирам от административно право, но логиката ми подсказва това.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот tarboxx » 23 Юни 2008, 12:37

Има такъв кандидат в списъка Иван Байчев за Тополовград, Гълъбово, В.Преслав - все райони където няма нотариуси. Предполагам ще поработи малко и ще се премести със забележете - заповед на минитъра на правосъдието, съгласно ЗННД. Хитър ход, но сега с тези "допълнителни бройки" май ще им излязат криви сметките.
tarboxx
Потребител

Мнениеот kalinamalina » 23 Юни 2008, 14:07

по ми е интересно как така се знаят оценките на въпросния БАТКО от журналистите от весник Телеграф след като още не са публикувани резултатите от първия изпит (писмен), та камо ли от устния, който ще се състои незнайно кога напред във времето. Илидвете шестици са от двама членове на комисията, а оценките на другите трима са неизвестни. Но откъде станаха известни дори и две от оценките на комисията за въпросния вестник??? и ако работата е нагласена защо са му 6-тици, та то за там няма кьорави кандидати, едвам няколко човека. Абе наистина са доста големи спекулациите по този конкурс ми се струва. Само дето късат нашите нерви :)
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2008, 14:09

kalinamalina написа:по ми е интересно как така се знаят оценките на въпросния БАТКО от журналистите от весник Телеграф след като още не са публикувани резултатите от първия изпит (писмен), та камо ли от устния, който ще се състои незнайно кога напред във времето. Илидвете шестици са от двама членове на комисията, а оценките на другите трима са неизвестни. Но откъде станаха известни дори и две от оценките на комисията за въпросния вестник??? и ако работата е нагласена защо са му 6-тици, та то за там няма кьорави кандидати, едвам няколко човека. Абе наистина са доста големи спекулациите по този конкурс ми се струва. Само дето късат нашите нерви :)

:lol: :lol: :lol: :lol: и смешно и жалко ,сега ще вадим политически дивиденти от конкурса :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Писна ми !
donna
Старши потребител

Мнениеот tarboxx » 23 Юни 2008, 14:14

kalinamalina написа:по ми е интересно как така се знаят оценките на въпросния БАТКО от журналистите от весник Телеграф след като още не са публикувани резултатите от първия изпит (писмен), та камо ли от устния, който ще се състои незнайно кога напред във времето. Илидвете шестици са от двама членове на комисията, а оценките на другите трима са неизвестни. Но откъде станаха известни дори и две от оценките на комисията за въпросния вестник??? и ако работата е нагласена защо са му 6-тици, та то за там няма кьорави кандидати, едвам няколко човека. Абе наистина са доста големи спекулациите по този конкурс ми се струва. Само дето късат нашите нерви :)

В грешка си kalinamalina шестиците му са от изпита за държавен съдебен изпълнител и като набереш имената му в гугъл излиза че въпросния от вестника кандидат е издържал изпита за държавен съдебен изпълнител с пълно 6, провери и ще се убедиш аз също съм малко предубедена с такива "слухове" но тук не е така.
tarboxx
Потребител

Мнениеот tarboxx » 23 Юни 2008, 14:31

И още нещо в сайта на МП има биография на министъра на правосъдието в което пише че дълги години е работила като държавен съдебен изпълнител. И затова мисля че " кьоравите райони" са трамплин за София, Несебър и т.н т. е допълнителните бройки които се отпуснаха. Затова Нот.камара и МП бяха в конфликт преди изпита както писаха и мин. взе в свои ръце конкурса - безспорни въпроси, промяна в наредбата и т.н
tarboxx
Потребител

Мнениеот ytrewq » 23 Юни 2008, 15:02

Иван Байков е спечелил последния конкурс за ДСИ за гр.Девня с две шестици.
http://www.justice.government.bg/new/Do ... TERnet.xls
ytrewq
Потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2008, 15:53

ytrewq написа:Иван Байков е спечелил последния конкурс за ДСИ за гр.Девня с две шестици.
http://www.justice.government.bg/new/Do ... TERnet.xls

Не говорим за ДСИ ,а за нотариалния конкурс.
Няма да позволя на никого на мой гръб политически дивиденти да вади . За заповедтта вижте АПК и си направете сметка , за пропуснатия срок за обжалване на таксата от 10 000лв също ...какво говори това ще говорим когато решението и определението станат необжалваеми .
Жалко е за нас ,че ни направиха на маймуни ,много хора не смеят да се обадят ,но ...,както бях казала по -рано и ме обвиниха в еретични мисли ,нека нотарията се върне в съда ,тогава целия тоя цирк ще приключи .
Също така вижте и изискванията на ЕС за нотариусите и се питам защо още не са приложени :roll:
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 23 Юни 2008, 15:54

да, но в статията във вестника изрично пише не за конкурса за съдебни изпълнители а за конкурса за нотариуси. Изопачаване на факти. Конкурса за съдебни изпълнители далеч не е тоолкова апетитен. Мисля че почти всички които кандидатстват -стават. Поне аз имам доста приятели, които знам какви знания и позиции имат и станаха. Защо в статията не пише че става въпрос за конкурс за съдебни изпълнители а за нотариуси.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот kalinamalina » 23 Юни 2008, 15:55

дона написа: Също така вижте и изискванията на ЕС за нотариусите и се питам защо още не са приложени

Къде са тези изисквания Донна? Искам да ги видя
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2008, 16:07

kalinamalina написа:дона написа: Също така вижте и изискванията на ЕС за нотариусите и се питам защо още не са приложени

Къде са тези изисквания Донна? Искам да ги видя

Каранеф ги е пускал ,трябва да се търси ,аз има някои препратки ето ги

http://www.class.bg/view.php?id=3499

http://www.komentari.com/index.php?opti ... 4&Itemid=2
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2008, 16:10

kalinamalina написа:да, но в статията във вестника изрично пише не за конкурса за съдебни изпълнители а за конкурса за нотариуси. Изопачаване на факти. Конкурса за съдебни изпълнители далеч не е тоолкова апетитен. Мисля че почти всички които кандидатстват -стават. Поне аз имам доста приятели, които знам какви знания и позиции имат и станаха. Защо в статията не пише че става въпрос за конкурс за съдебни изпълнители а за нотариуси.

За изопачаването на факти си има съд :lol: Какъв е проблема ...
Аман бе от политически щуротии :D :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 23 Юни 2008, 16:28

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=265036

това е отговора на Министъра
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот kalinamalina » 23 Юни 2008, 16:29

Като тенденциозна лъжа определи правосъдният министър Миглена Тачева твърденията на столичен вестник за това, че братът на министъра е спечелил конкурс за нотариуси, благодарение на родствената си връзка с нея. Тачева поясни, че нейният брат всъщност дори не се е явил на съответния конкурс.

Братът на министъра на правосъдието работи като частен съдебен изпълнител в Девня още от времето преди тя да заеме министерския пост.

По думите на министър Тачева, подобна публикация може да бъде дело само на човек, който не е запознат със законите и с факта, че в конкурсната комисия за нотариуси влизат само двама представители, избрани от Министерство на правосъдието, а другите двама са от Камарата на нотариусите.

„Имам идея кой стои зад всичко това, защото това са платени публикации. Това не е за първи път в тази медия. И в един момент това ще излезе на яве”, каза правосъдният министър.

Според Тачева в случая не може и да става дума за конфликт на интереси, тъй като „конфликтът на интереси е там, където ти имаш личен интерес и личният ти интерес влиза в разрез с държавната служба, която заемаш”.

Министър Тачева отрече възможността въпросната публикация да е излязла във връзка с предстоящия евродоклад, който по нейно мнение се очаква да бъде обективен и дори положителен по критериите във връзка с областта на правосъдието.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2008, 16:54

Предполагам ,че още изцепки ще четем по вестниците от разни партийни функционери . Не ни стига обжалването ами и това ... :evil:
donna
Старши потребител

Мнениеот ytrewq » 24 Юни 2008, 09:44

Е каква стана тя сега? Значи за единия "батко" от Агенция "Пътища" може, а за нашия не може. Няма справедливост на този свят. Лишиха човека от правото на избор на професия
:twisted: :twisted:
Нещастници. :twisted:
Даже не го допуснаха да се яви :twisted:
ytrewq
Потребител

Мнениеот fixxxer » 24 Юни 2008, 13:01

Еее, как е възможно - да е министър и да пропусне да уреди брат си, когато може. Това направо влиза в историческите анали по честност и справедливост.
Ще си остане ДСИ в Девня, така ли?!? :( Хммммм - ще видим тая работа.
fixxxer
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити